Over Ons

Wij zijn Suzanne en René en wonen met onze viif honden: Izzy, Loa, Jebel, Fiona en Koosje in Albergen.  Onze honden zijn ons lust en ons leven. Ze hebben een open, vriendelijk karakter en willen graag wat voor de baas doen. Ze zijn lief, sociaal, vrolijk, energiek, gaan altijd mee op vakantie, genieten van aandacht maar kunnen ook goed alleen zijn. In huis zijn ze vooral aan het luieren.

Izzy, PJ & Queie
Izzy, PJ & Queie

Onze eerste hond was Maxx, een Rottweiler. Een stabiele , lieve, sociale reu die nog altijd een speciale plek heeft in ons hart. Hij heeft ons veel plezier bezorgd. Toen Maxx twee jaar werd kwam Queie in ons leven, bij toeval.  Een zwaar verwaarloosde hond die een goed huisje nodig had. Uiteraard gingen we de uitdaging aan. Door de komst van Queie was er tegelijkertijd een hobby bijgekomen: het observeren en bestuderen van (problematisch)  honden gedrag. Om een verwaarloosde hond een tweede kans te geven was soms ‘vermoeiend’ maar de moeite waard geweest. Ze heeft zich in haar leven ontwikkeld als een zelfverzekerde, sociale hond die weer vertrouwen in mensen heeft gekregen.

Toen Maxx overleed had Queie het moeilijk. Ze miste een ‘maatje’.  We vonden de Rhodesian Ridgbeack ( RR) altijd al een indrukwekkende hond vanwege zijn waardige uitdrukking en atletische bouw. We zijn ons gaan verdiepen in het ras en ras eigenschappen . In 2011 is PJ, onze eerste RR reu, in ons leven gekomen. PJ was een dynamische, ondeugende, vrolijke, grappige pup. Echter, veel te druk voor een oude hond als Queie. Queie vond PJ geweldig maar kon hem simpelweg niet ‘bijhouden’. Ze moest destijds ontlast worden. Er kwam dus een maatje voor PJ in huis. De keus was niet moeilijk. Het moest weer een RR worden.

PJ, Izzy and Loa

In september 2012 kwam Izzy in ons gezin. Daar hebben we geen moment spijt van gehad. Izzy is een heerlijke, gezonde, sensibele, speelse, lieve, rustige ‘dame’ geworden. We zijn ons gaan verdiepen in genetica en zijn tot de conclusie gekomen dat Izzy een waardige RR is die het ras goed vertegenwoordigt. Ze is stammoeder van onze ‘kennel’ Van de Pronkhoeve. Inmiddels heeft ze  prachtige, lieve, sociale, gezonde, sterke, evenwichtige, actieve kinderen ter wereld gebracht. Waarvan haar dochters Loa en Jebel onze roedel ‘versterkt’ hebben. Deze dochters hebben ondertussen ook gezorgd voor een nieuwe generatie. Zowel Loa als Jebel hebben op 4 jarige leeftijd een nestje gekregen en daaruit zijn Fiona en respectievelijk Koosje blijven ‘hangen’ zodat ze zo veel mogelijk kunnen ravotten met hun oma Izzy.

Pj, Izzy, Jebel, Fiona en Loa