14-03-2022: Pups geboren!

Hoera! Op 14 maart zijn Jebel & Spencer ouders geworden van vier flinke pups. Twee teefjes en twee reutjes. Allen in blakende gezondheid. The Last Kingdom litter zal voor ze de wereld gaan veroveren de eerste avonturen op hun geboorte grond beleven.

update: echo Jebel

Jippie! De echo is gemaakt en ja Jebel is drachtig.

We verwachten de puppies van Spencer & Jebel rond 13 maart. We nemen op dit moment geen nieuwe aanmeldingen aan voor de wachtlijst.

Meer info over deze combinatie.

Jebel gedekt

Op oudejaarsdag was het dan eindelijk zover. Bijna twee maanden later dan verwacht is Jebel loops geworden. Vanaf dat moment starten de dagen van progesteronwaarde meten tot het moment daar is om in de auto te stappen op weg naar Spencer (de dekreu). Dinsdag aan het einde van de dag bij het hotel aangekomen met alle 5 de honden bij ons. Er waren verder geen gasten dus we kregen de ruimste kamer.

Jebel en Spencer

De volgende dag (woensdag 12 januari) hadden Jebel en Spencer een (play) date. Jebel vond het allemaal erg spannend maar gentleman Spencer was erg lief nam ook alle tijd voor haar. In de middag, na wat speelrondes, heeft er een succesvolle dekking plaats gevonden.

Donderdag was er wederom ruimte voor een playdate. Van erg veel spelen kwam het niet meer. Er volgde vrij snel een (wederom) succesvolle dekking. De andere honden vonden de snelle dekking wel zo prettig want er was veel meer tijd over voor een lange wandeling in het mooie Saarland.

Rond 10 februari zal er een echo worden gemaakt.

Jebel Nederlands Kampioen

Door Corona zijn er uiteraard ook heel lang geen shows meer geweest. De organisatie van de Internationale show Goes die voor het tweede jaar op rij dit voorjaar niet gehouden werd had nu onder de naam Outdoor Zeeland een zomerse buitenshow georganiseerd. Het leek ons een mooie gelegenheid om de een weekendje kamperen te boeken zodat Fiona die ondertussen al 6 maanden is daar ook alvast mee in aanraking komt en dit te combineren met voor Fiona haar eerste show ervaring en Jebel had ook nog steeds 1 punt nodig om Nederlands Kampioen te kunnen worden.

Jebel, Loa, Izzy, PJ en Fiona tijdens Outdoor Zeeland

De shows in het buitenland vinden we vaak zo aangenaam omdat die ook vaak in de buitenlucht zijn dus is zo’n outdoor show in Nederland voor ons ook prettig. Het werd helemaal een feest toen bleek dat zowel Fiona als Jebel het geweldig deden. Fiona werd beste puppy en Jebel haalde haar laatste CAC punt, werd Beste Teef en is nu Nederlands Kampioen!

Jebel @Outdoor Zeeland
Fiona @Outdoor Zeeland

Het kamperen was overigens ook een groot succes. Fiona deed het erg goed en het heeft bij haar even geduurd maar ondertussen is ook zij gek op water en de zee.

20-12-2020: Pups geboren!

Met enige vertraging kunnen we met trots bekend maken dat dit bijzondere jaar ons toch nog een Vikings episode brengt. Loa & Mawi zijn ouders geworden. Op 20 december 2020 heeft Loa 12 stoere Vikingen op de wereld gezet. 3 coole teefjes en 9 toffe reutjes. Alle pups en moeder zijn kern gezond.
Deze Vikingen gaan over een aantal weekjes de wereld veroveren 🙂

update: echo Loa

Yes goed nieuws, de echo geeft aan dat Loa drachtig is.

We verwachten de puppies van Mawi & Loa rond 19 december. We nemen op dit moment geen nieuwe aanmeldingen aan voor de wachtlijst.

Meer info over deze combinatie.