Jebel Best Puppy Maastricht

We gingen voor Loa naar Maastricht omdat ze nog 1 punt nodig heeft om Internationaal Kampioen te worden. Het was echter Jebel die de show stal. Beide dagen werd ze beste pup bij de Rhodesians en moest ze door naar de Erering. Op zaterdag werd ze gekozen bij de laatste 6 en op de zondag haalde ze zelfs het podium met een mooie 5e plek.

Loa deed het overigens niet onaardig, ze haalde beide dagen 2e Excelent in de Open Klasse.

Jebel in Ring of Honor Maastricht

Champion Xavi

Anne-Marie met Xavi

Kilimanjaro v.d. Pronkhoeve (Xavi) blijft maar titels binnenslepen. Aan zijn al indrukwekkende lijst jeugd titels zijn nu ook de Franse en Nederlandse (volwassen) titel toegevoegd.

Titels:

Frans Kampioen
Nederlands Kampioen
Benelux Winner Nederland 2018
Luxemburgs Jeugd Kampioen
Benelux Jeugd Kampioen
Benelux Jeugd Winner Luxemburg 2017
Benelux Jeugd Winner Nederland 2017
Brabo Junior Winner 2017
Nederlands Jeugd Kampioen
Belgisch Jeugd Kampioen
Hop koning 2018

Jebel Best Minor Puppy

Brabantcup te ’s Hertogenbosch. Jebel mocht met haar grote zus Loa mee naar show. Waar Loa helemaal uit haar doen was gedroeg Jebel zich als een diva en werd Beste Minor Puppy.

11 maart 2018: Pups geboren!

Op 11 maart 2018 heeft Izzy 9 geweldige pups gekregen. 7 teefjes en 2 reutjes.

Meer foto’s van de pups.

Van de Pronkhoeve heeft bekend gemaakt dat alles uit de kast gehaald wordt om dit jaar enkele speciale edities van Game of Thrones uit te brengen. Wanneer de eerste afleveringen verschijnen is nog niet bekend. Vooralsnog zijn de opnames voor dit seizoen nog in volle gang.

Echo: Izzy drachtig part II

Vandaag met Izzy naar de dierenkliniek geweest om de echo te laten maken. Yes! We are pregnant part II

We verwachten dat de pups van Yaro en Izzy ergens tussen 9 en 15 maart geboren worden,

Pronkhoeve veroverd Rouen

Yeahhaaaaaaa…. wat een dag voor de Pronkhoeve Kids!

Mams Izzy met de kinderen Xavi en Loa beleefden weer eens een geweldige dag in de Showring op de Internationale Hondenshow te Rouen in Frankrijk. Deze tentoonstelling staat tevens aangemerkt als Rhodesian Ridgeback Specialty Show. Beide jonge talentjes wonnen alles, Xavi beste reu en Loa beste teef, waarna Xavi het onderlinge duel won (BOB) en dus door mocht naar de erering. Totaal niet onder de indruk stapt dit koppel de erering in om ook daar als winnaar uit te komen. Petje af voor Anne-Marie!

Xavi (Kilimanjaro v.d. Pronkhoeve) 1 excellent in de tussenklasse, CAC, CACIB BOB  en alsof het nog niet genoeg is ook nog een beste van rasgroep 6 (BIG).

Loa (Mauna Loa v.d. Pronkhoeve) 1 excellent in de tussenklasse , CAC, CACIB, BOS.

Izzy (Amali) 3 excellent in de Kampioensklasse.

Loa Ned. Jeugdkampioen!

Zondag 1 oktober 2017.  De tweede show dag in Maastricht.  Na een goede nachtrust weer vol goede moed vroeg op. Anne Marie heeft Loa wederom geshowd. Beide dames schitterden in de ring. Het resultaat mocht er ook weer zijn.  Loa werd in een sterke jeugdklasse beste jeugdteef en vervolgens beste jeugdhond. Dit laatste puntje had ze nodig. Eindresultaat:  Loa is nu Nederlands Jeugd Kampioen!

Broer Xavi deed mee in de tussenklasse en wederom een eerste plek met een uitmuntend keurverslag. Uiteraard met broer en zus op de foto!

Anne Marie, Xavi, Loa en ik
Loa en ik

Loa Beste Jeugdhond

Voor de eerste keer doen we mee aan de Internationale Hondenshow in Maastricht. Niet naast de deur dus weekendje geboekt in een geweldige herberg in de Limburgse heuvels.  Zaterdag 30 september, eerste dag CACIB Maastricht. Loa wordt uitgebracht door Anne-Marie en ze doen het lekker. Loa wordt beste jeugd teef en vervolgens ook best jeugd hond. Nog 1 punt te gaan voor het Nederlands Jeugd Kampioenschap.

Anne-Marie heeft uiteraard ook broer Xavi geshowd. Omdat hij al Nederlands Jeugdkampioen is (evenals in Belgié en Luxemburg) brengt ze Xavi uit in de Tussenklasse. Met wederom een uitmuntend resultaat. Hij werd eerste in zijn klasse.

Loa en Anne-Marie

.

Izzy Kampioen + Loa BOB

Het Sloveense Bled is al 2 keer erg goed bevallen dus we besluiten ook dit maal onze Toscaanse vakantie wederom af te sluiten met een weekendje Slovenië. Dit maal is er een Internationale hondenshow in Slovenj Gradec. De locatie is weer erg mooi alleen het weer zit niet mee, erg veel regen. Het is een buitenshow dus is het weer wel een belangrijke factor. Gelukkig kunnen onze dames en heer wel tegen een spatje.


De zaterdag was erg nat en drassig maar onze dames deden het fantastisch. Met flinke concurrentie werd Loa verkozen tot beste teef (BOS) en won ze dus haar eerste CACIB punt en Izzy werd reserve beste teef  en behaalde tevens haar laatste Sloveense CAC punt waardoor ze nu Sloveens Kampioen is geworden.

Het bleef maar regenen dus besloot organisatie op zondag het gras te verlaten en verder te showen op het asfalt. Dit was een stuk beter te doen dan het drassige gras en onze dames waren er ook content mee want ze deden het zelfs nog iets beter dan op zaterdag. Deze keer werd Loa naast beste teef ook nog eens Best Of Breed (BOB). En ook vandaag werd moeder Izzy weer reserve beste teef. Als BOB moet je aan het eind van de show ook op voor beste hond in ras groep 6. Dit ging ook niet onbehoorlijk. Loa haalde het podium met een derde plek (BIS3). Loa haalde dus haar 2e CACIB punt en Izzy een extra CAC punt. Al met al een memorabel weekendje voor de Pronkhoeve dames.

Italiaanse Shows

Tijdens onze Toscaanse vakantie proberen we nog een laatste CACIB punt te behalen voor Izzy. Tussen de wandelingen, fietstochten, pasta’s en wijn door dus ook nog wat shows aan gedaan.

De eerste was de Internationale hondenshow in Prato vlakbij Florence. Midden in een stadspark, en mooie locatie echter niet het beoogde resultaat. Izzy werd reserve beste teef en behaalde dus een reserve CACIB.

Loa hadden we voor de eerste keer in de tussenklasse ingeschreven. Ze behaalde een 2e plaats met uitmuntend.

Het 2e weekend van de vakantie deden we mee op de CACIB show in San Marino. Hier zaten onze dames elkaar uiteindelijk in de weg met de verkiezing voor beste teef. Izzy won van Loa en behaalde net als in Prato reserve beste teef. Net niet waar we op gehoopt hadden maar al met al mooie resultaten.